Mikä ihmeen LEAD-sprint hankkeen alkuun?

Monet digitaalisen liiketoiminnan kehitykseen liittyvät hankkeet herkästi tuottavat asiakkaille pettymystä. Vallitseva syy on se, että hankkeeseen vimmatusti tungeta pelkkää ketterää kehitystä, jonka ansiosta päästään nopeasti vauhtiin, mutta useasti suunnitelmallisuus pääsee unohtumaan. Tämän ongelman ydinsyy on puutteellinen projektinhallinta ja palvelun suunnittelu.

Olemme tämän ymmärtäneet ja ratkaisseet. Jatkuva oppiminen on meille tärkeää, ja käynnistämmekin nykyään kaikki vaativammat hankkeemme LEAD-sprintillä, joka kestää 3 viikkoa.

Mikä ihmeen LEAD-sprint? No, se on yhdistelmä kaikki trendikkäitä alamme termejä = Lead Sprint / Agile / Lean. Olemme yhdistäneet vallitsevat menetelmät asiakkaille lisäarvoa tuottavaksi intensiiviseksi suunnittelu vaiheeksi, jonka aikana löyhästä ideasta muodostetaan toteutuskelpoinen visio, piirretään ratkaisun UI kliksuteltavaan prototyyppi muotoon, suunnitellaan järjestelmän toiminnallisuudet ja dokumentoimme ne, määritetään ensimmäisen version toiminnallisuudet, suunnitellaan järjestelmän arkkitehtuuri ja vahvistetaan työmäärä ensimmäisen version osalta sekä hahmotetaan tulevaa kokonaisuutta.

Miksi tämä on asiakkaallemme hyvä? Nämä ovat kaikki pakollisia vaiheita, jotta pystymme toteuttamaan laadukkaan ja skaalautuvan digitaalisen palvelun, joka kestää myös tulevaisuuden tarpeita. LEAD-sprintin lopputuotoksena asiakas tietää mitä saa, tietää mitä se maksaa ja tietää milloin se lanseerataan.

Mielestämme digitaalisten palveluiden kehittämisen tarkoitus on luoda asiakkaillemme liiketoimintaa. Ja Coredolla ymmärrämme täysin, että firmoilla on muitakin hommia kuin ohjelmistokehitys. Meidän tehtävä on tuottaa palveluita niin, että asiakkaamme pystyy suunnittelemaan markkinoinnin, kouluttamaan oman porukan julkaisuun, varmistamaan lakisääteiset vaatimukset ja muutenkin mukautumaan uuteen palvelun.

Jos olet näin pitkälle jaksanut lukea, ole ihmeessä yhteydessä allekirjoittaneeseen ja kysy lisää siitä miten Coredo pystyy edistämään teidän digitaalisten palveluiden kehittämistä.

Cheers,

Joona Puhakka

Joona.puhakka@coredo.fi

+358 50 5339571