fbpx

Miten suomalainen keskisuuri valmistavan teollisuuden yhtiö hyötyy digitaalisesta transformaatiosta?

Valmistavassa teollisuudessa on viimeiset vuosikymmenet keskitytty tuotannon tehostamiseen ja tuotannon laadun parantamiseen. Tämä on toteutettu automatisoimalla ihmisiltä toistettavia tehtäviä tuomalla tuotantolinjoille uusia älykkäitä koneita sekä fyysisiä robotteja. On hyvä muistaa, että pelkästään tuotantorobotteihin panostamalla, jää paljon digitalisaatiota hyödyntämättä.  

Valmistavan teollisuuden yritysten on aika ruveta maksamaan kerääntynyttä IT-velkaa hyödyntämällä olemassa olevia data määriä mitä on kerääntynyt käytössä oleviin tietojärjestelmiin ja tuotantolinjojen koneisiin. Digitalisaatio on mahdollistaja, jolla vapautetaan aikaa toistuvilta rutiinitehtäviltä liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kasvattamiseen. Yhä monipuolisemmat, tarkemmat ja älykkäämmät ohjelmistot auttavat esimerkiksi löytämään tuotannosta pullonkauloja ja tehottomia prosesseja. Digitalisaatiolla saadaan myös potkua toimistotyön tehostimiseen: mm. tiedonhakua, tietovirtoja, raportointia ja integrointeja kehittämällä voidaan nopeuttaa tukitoimintoja ja vapauttaa aikaa sellaiseen tekemiseen, joka tuottaa arvoa koko yritykselle. Digitaalisuus on parhaimmillaan tiedolla johtamista, jolla voidaan tehostaa esimerkiksi tilaus-toimitusketjua ja optimoida varaston kiertokulkua. Tehokkuutta voidaan mitata useammille mittareilla ja saada näin näkyvyyttä tilanteesta kaikille yrityksen sidosryhmille aina yksittäisistä työntekijöistä johtoryhmään.  

Valmistavan teollisuuden liiketoiminnan johdossa digitalisaation tuomat mahdollisuudet, kuten tiedolla johtaminen, datan hyödyntäminen, koneoppiminen ja tekoälykkyys ovat lähestulkoon kokonaan hyödyntämättä. Yritysjohto tarvitsee luotettavaa ja ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi. Valmistava teollisuus ei ole enää pelkästään tuotteiden valmistaja, vaan myös palveluiden tarjoaja sekä alan erikoisasiantuntija. Järjestelmistä ja teknologia koneista kerätty data mahdollistavat koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämisen avulla kokonaan uudenlaisen liiketoiminnan tarjoaman sekä yrityksen asiakkaille että muille sidosryhmille. Näin digitalisaatiosta tulee myös merkittävä kilpailuetu ja erottautumistekijä. Tulevaisuuden teollisuus ei synny menneisyyden välineillä, vaan mikäli haluaa pärjätä huomennakin niin digitaalistenratkaisujen kehittämiseen ja niiden monipuolisempaan hyödyntämiseen kannattaa ja pitää investoida. 

Pyydä meiltä maksuton ”Growth-meeting”, mikäli haluat lisää ymmärrystä menetelmistä ja vastauksia avoimiin kysymyksiin, miten digitaaliseen transformaatioon pääsee nopeasti ja kustannustehokkaasti liikkeelle.  

Petri Kämäräinen

Growth Director

+358 45 641 1771
petri.kamarainen@coredo.fi

Share via
Copy link
Powered by Social Snap